27. februára 2012

Bravčovinka s červenou kapustou

600 - 800 g bravčového mäsa bez kosti., lyžička rasce., 2 strúčiky cesnaku., 3 cibule., 3 jablká., 80 ml oleja., 1 malá hlávka červenej kapusty., lyžica polohrubej múky., 2 lyžice brusnicového kompótu., ocot., soľ., cukor.,
Ošúpeme cibuľu, cesnak a zemiaky. Kapustu nakrájame na rezančeky. Na panvici na oleji opečieme mäso z každej strany. Potom ho osolíme, posypeme rascou, dáme do pekáča, pridáme nakrájané dve cibule, podlejeme trochou vody a dáme do rúry. Zemiaky nakrájame a dáme asi na dve minúty povariť do osolenej vody. Scedíme ich a pridáme k mäsu. Pridáme taktiež na plátky nakrájaný cesnak a pokračujeme v pečení. Poslednú cibuľu nakrájame na kocky a speníme ju na oleji. Pridáme pokrájanú kapustu, rascu, soľ, zalejeme vodou a dáme dusiť. Po 20 minútach kapustu posypeme múkou, pridáme cukor, soľ a ocot.. Podľa potreby prilejeme vodu a dusíme 10 minút. Primiešame brusnice, necháme prejsť varom. Jablká nakrájame na osminky, pridáme k mäsu a 15 minút pečieme. Vyberieme z rúry, prikryjeme a dovaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára