12. februára 2012

Čokoládová pena

200 g mrazených malín., 2 lyžice kryštálového cukru., 1 balíček červeného tortového želé., 100 g bielej čokolády., 1 lyžičku vanilkového extraktu., 250 g smotany na šľahanie.,
Maliny zalejeme 200 ml vody, prevaríme a scedíme. Odkvapkanú šťavu doplníme vodou na 250 ml a rozpustíme v nej cukor a tortové želé. Uvaríme podľa návodu na obale. Želé vylejeme do misky s rovným dnom tak, aby bola jeho výška asi 1 cm a necháme struhnúť. Čokoládu s vanilkou a 50 ml smotany rozpustíme v teplom vodnom kúpeli. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a vmiešame do nej vlažnú čokoládovú zmes. Na dno pohára dáme malé kocky malinové želé. Pohár doplníme čokoládovou penou a ozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára