8. februára 2012

Husacina na hrášku

4 husacie stehná., 400 g hrášku., 2 mrkvy., 1 lyžička mletej papriky., 2 lyžice oleja., 1 lyžička korenia na hydinu., rasca., 2 lyžice masla., mleté čierne korenie., 1 lyžička Vegety., 1 lyžička cukru., 
Stehná potrieme olejom, v ktorom je červená paprika a korenie na hydinu. Vložíme do pekáča, posypeme rascou a podlejeme vodou. Pečieme v rúre 50 minút. Počas pečenia ešte potierame ochuteným olejom a podlievame vodou. Mrkvy očistíme a nakrájame na kolieska. Na panvici roztopíme maslo a nasypeme doň hrášok, mrkvu a podusíme. Dochutíme vegetou, cukrom a korením. Podusenú zeleninu pridáme k husacím stehnám a všetko dopekáme ešte 15 minút.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára