10. februára 2012

Kapor s orieškami a zeleninou

1 mrkva., 1 petržlen., 1 kapor (asi 1,5 kg)., soľ., 1 lyžička vegety., 3 lyžice oleja alebo masla., 2 bielky., 4 lyžice strúhanky., 80 g orieškov., 1 lyžica strúhaného parmezánu., bylinky., zelenina., plátky citróna na obloženie.,
Mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Kapra dobre očistíme a odrežeme hlavu. Potom ho umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme vegetou a vložíme do neho nakrájanú koreňovú zeleninu. Pekáč potrieme olejom alebo maslom, dáme doň naplneného kapra a pečieme v rúre pri 180 stupňov C. asi 35 minút. Počas pečenia kapra potierame vypečenou šťavou. Bielky vyšľaháme na sneh, do ktorého vmiešame strúhanku, polovicu orieškov a parmezán. Hmotu rozdelíme vo vyššej vrstve na predpečeného kapra a posypeme burskými orieškami. Dopekáme 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára