6. februára 2012

Kuracie stehná na andalúzsky spôsob

5 - 8 kuracích stehien., soľ., mleté čierne korenie., olej na opečenie., 10 konzervovaných čiernych olív., 1 červenú feferónku., 1 sušený rajčiak., 3 strúčiky cesnaku., 75 ml suchého sherry., 
Kuracie stehná osolíme a okoreníme, vložíme do panvice a na troške oleja opečieme do zlatohneda. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút domäkka, potom dáme vychladnúť. Mäso vykostíme a pokrájame na väčšie kúsky. Odkvapkané olivy vykôstkujeme a pokrájame na kolieska. Feferónku umyjeme, rozpolíme, odstránime jadierka a nadrobno posekáme. Sušený rajčiak pokrájame na malé kocky a ošúpaný cesnak na pásiky. Rúru vyhrejeme na 150 stupňov. Kuracie mäso zmiešame s rajčiakom, feferónkou a olivami a preložíme do zapekacej misy. Pokvapkáme sherry, vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára