5. februára 2012

Makové koláčiky

200 g polohrubej múky., 100 g práškového cukru., 100 g mletého maku., štipku mletej škorice., 1 lyžičku citrónovej kôry., 120 g masla., 2 žĺtky., práškový cukor na posypanie., 
Bielková poleva: 150 g práškového cukru., 1 bielok., 1 lyžičku citrónovej šťavy., 
Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom, pomletým makom, so škoricou a s postrúhanou citrónovou kôrou. pridáme pokrájané studené maslo a žĺtky. Vypracujeme cesto, ktoré na hodinu odložíme do chladu. 
Na bielkovú polevu dôkladne vymiešame cukor, bielok a citrónovú šťavu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 až 5 mm, jemne posypeme práškovým cukrom a natrieme bielkovou polevou. Pokrájame na štvorčeky asi 3 x 3 cm a pomocou noža prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 175 stupňov C pečieme 15 minút. Makové kocky uložíme do vhodnej nádoby a na pár dní odložíme do chladu.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára