4. februára 2012

Morčacie prsia so šunkou

600 g morčacích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., 4 plátky šunky., olej., 1/2 cibule., 1 strúčik cesnaku., 500 g čerstvého špenátu., 1 kocka zeleninového bujónu., 2 dl kyslej smotany., 
Morčacie prsia pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na každý uložíme plátok šunky, preložíme na polovicu a okraje spevníme špáradlami. Na troche oleja rezne opečieme z oboch strán, teplotu znížime a opekáme po 3 minúty z každej strany. Mäso vyberieme a do výpeku dáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, očistený, pretlačený cesnak a krátko opražíme. Umytý špenát zbavíme tvrdých častí, pokrájame, dáme na cibuľu, opražíme, podlejeme 2 dl vody, posypeme rozmrveným bujónom a miernym varom varíme 5 minút. Kyslú smotanu rozšľaháme, vylejeme na špenát a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame s plnenými morčacími prsiami. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára