5. februára 2012

Ryžové lievančeky

1 cibuľa., 1 lyžica masla., 300 g varenej ryže., 1 lyžička karí korenia., 3 celé vajcia., 80 g tvrdého nastrúhaného syra., soľ., olej na vyprážanie., bylinky na ozdobu., 
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu orestujeme. Uvarenú ryžu dáme do misy, pridáme lyžičku karí korenia, vajce nastrúhaný syr, orestovanú cibuľu a podľa chuti osolíme. Spracujeme na hladkú hmotu. Na panvici rozpálime olej a rukami namočenými do studenej vody vytvárame placky, ktoré po oboch stranách opečieme. Hotové lievančeky položíme na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný tuk. Ryžové lievančeky podávame horúce, ozdobené čerstvými bylinkami. Môžeme ich vylepšiť údeninou alebo slaninou nakrájanou na kocky.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára