9. februára 2012

Tekvicová polievka

slepačí vývar., veľká tekvica., smotana., šunka., lyžica múky a masla., soľ., cukor., nastrúhaný zázvor., korenie., škorica.,
Najskôr je potrebné ošúpať a vykôstkovať tekvicu. Nakrájanú na veľké kocky necháme tekvicu až do zmäknutia variť cca 15 minút. Prepasírujeme cez sitko a hmotu, ktorá vznikne, pridáme do slepačieho vývaru. Na panvici pripravíme zápražku. Zmiešame maslo a múku, do ktorej nalejeme trochu vývaru. Sústavne miešame, aby múka nevytvárala hrudky. Potom obsah panvice pridáme do hrnca. Polievku krátko varíme a z času na čas miešame. Nakoniec polievku dochutíme cukrom, soľou, korením, zázvorom a škoricou. Tesne pred podávaním primiešame do polievky smotanu a nakrájanú šunku.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára