8. februára 2012

Zapekané plnené zemiaky

8 väčších zemiakov., 200 g šunky., 2 PL petržlenovej vňate., 100 g ementálu., 100 g feta syra., kyslú smotanu., soľ., sladkú smotanu., mleté čierne korenie., 
Zemiaky v šupke uvaríme do polomäkka. Necháme ich vychladnúť a rozkrojíme na polovice. Malou lyžičkou vydlabeme vnútornú časť a vnútro zemiakov posolíme. Vydlabanú časť zemiakov popučíme vidličkou, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, nasekanú petržlenovú vňať postrúhaný ementál a feta syr a kyslú smotanu. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Plnkou naplníme zemiaky a uložíme do olejom potretej misy na zapekanie. Pečieme pri teplote 190 stupňov C asi 15 minút. Potom zemiaky zalejeme sladkou smotanou a dopečieme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára