7. februára 2012

Zapekaný karfiol so zemiakmi

1 kg karfiolu., 1 kg zemiakov., 30 g tvrdého syra., 50 g šunky., 30 g masla., 2 PL hladkej múky., 200 ml smotany na šľahanie., 40 g kečupu., 2 vajcia., strúhanku., mleté čierne korenie., olej., 
Očistené zemiaky a karfiol uvaríme v osolenej vode. Po uvarení zemiaky nakrájame na kolieska a karfiol rozoberieme na ružičky. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej misy na zapekanie poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky a potom karfiol a nadrobno nakrájanú šunku a navrch opäť kolieska zemiakov. Všetko posypeme strúhaným syrom.V smotane rozmiešame múku, pridáme maslo, kečup, vajcia, podľa chuti soľ, korenie a všetko spolu vyšľaháme. Omáčku nalejeme na suroviny v mise a dáme upiecť do rúry pri teplote 180 stupňov C dozlatista.

   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára