16. februára 2012

Zeleninová polievka s kuracím mäsom

1 cibuľa., 200 g mrkvy., 80 g hrášku., 200 g zemiakov., 2 lyžice oleja., 150 g kuracích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., 1 kocka zeleninového bujónu., pažítka., 
Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame, mrkvu očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle, zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a opražíme na ňom kuracie prsia. Pridáme cibuľu, mrkvu, speníme, osolíme, okoreníme mletím čiernym korením zalejeme 3/4 litra vody a privedieme do varu. Do vriaceho vývaru dáme hrášok, zeleninový bujón, zemiaky a miernym varom varíme 20 minút. Mäso vyberieme, pokrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Zalejeme polievkou, podľa chuti osolíme a posypeme pokrájanou pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára